'The glory of gardening - hands in the dirt, head in the sun, heart with nature. To nurture a garden is to feed not just on the body, but the soul.'

- Alfred Austin

Workshops 

Meer leren over tuinieren en ontwerpen? Dat kan! Ik geef het toe: jarenlang dacht ik dat tuinieren alleen door zestigers interessant gevonden werd. Ik zag weinig mensen van mijn eigen generatie met hun handen in de aarde wroeten. Maar met de hernieuwde aandacht voor duurzaamheid en mindfulness is ook tuinieren weer terug in de gratie. Werken met planten in regen en zon, het kweken van groente en fruit, je eigen bloemen in een vaas op tafel - het is goed voor je hoofd, en goed voor de aarde.

De wereld van tuinieren kan alleen best een beetje... veel zijn. Allerlei vaktermen, veel complexe Latijnse namen, en elke plant met z'n eigen gebruiksaanwijzing. Maar laat je er niet door weerhouden - het hoeft niet zo ingewikkeld te zijn. En iets nieuws leren is leuk!

Masterclass Garden Design

Deze masterclass is voor creatievelingen die meer willen leren over de principes van tuinontwerp; mensen die het budget niet hebben om een ontwerper in te huren maar wél een heel bijzondere en unieke tuin willen, en gardeners die actief een bijdrage willen leveren aan het milieu via hun tuin zonder in te leveren op sfeer. In een dag tijd neem ik je mee in de basics van tuinontwerp en beplantingsplannen zodat je goed voorbereid aan de slag kunt met het aanpakken van je eigen tuin. 

de masterclass komt in 2021 weer terug!

Workshop Pluktuinieren

Wil je klaargestoomd worden om aan de slag te gaan met een bloemenborder waar je zelf uit kunt plukken? Dan is de workshop Pluktuinieren perfect. In een uurtje theorie geef ik je tools om aan het werk te gaan in je eigen tuin. Ik houd het simpel, want het is belangrijker dat je gemotiveerd weg gaat dan dat je alle begrippen kent. Na de theorie doen we nog een vragenrondje en help ik je om een start te maken met je plan. We gaan natuurlijk ook even de pluktuin in, maar omdat het in oktober plaatsvindt en het seizoen dan op haar einde loopt weet ik niet zeker of er nog veel te plukken is.

deze workshop komt in 2021 weer terug!

Workshop Plukken

Heb je geen groene vingers (of geen tuin) maar hou je wel heel erg van bloemen? In deze workshop leer ik je een bos bloemen te plukken én te schikken op een vaas die er bloemistwaardig uitziet. Ik heb jaren bij een bloemenzaak gewerkt en kan nu al mijn ervaring op je botvieren! We gaan samen de pluktuin in om bloemen uit te zoeken die een mooi geheel vormen, en daarna gaan we aan de slag met eigen vaas en bloemen. Vanaf nu kun jij dus elke bos prachtig arrangeren! Neem je wel je favoriete vaas mee?

deze workshop komt in 2021 weer terug!

© 2019 design by Judith van Lent.

Portraits by Hanke Arkenbout. Photography by Studio May & June unless stated otherwise.

  • Instagram - White Circle
  • White LinkedIn Icon
  • Pinterest - White Circle