© 2019 design by Judith van Lent. Proudly created with Wix.com. 

Photography by Studio May & June unless stated otherwise.

  • Instagram - White Circle
  • White LinkedIn Icon
  • Pinterest - White Circle

'The glory of gardening - hands in the dirt, head in the sun, heart with nature. To nurture a garden is to feed not just on the body, but the soul.'

- Alfred Austin

Workshops & masterclasses

Ik geef het toe: jarenlang dacht ik dat tuinieren alleen door zestigers interessant gevonden werd. Ik zag weinig mensen van mijn eigen generatie met hun handen in de aarde wroeten. Maar met de hernieuwde aandacht voor duurzaamheid en mindfulness is ook tuinieren weer terug in de gratie. Werken met planten in regen en zon, het kweken van groente en fruit, je eigen bloemen in een vaas op tafel - het is goed voor je hoofd, en goed voor de aarde.

De wereld van tuinieren kan alleen best een beetje... veel zijn. Allerlei vaktermen, veel complexe Latijnse namen, en elke plant met z'n eigen gebruiksaanwijzing. Maar laat je er niet door weerhouden - het hoeft niet zo ingewikkeld te zijn. En iets nieuws leren is leuk!

 

Daarom geef ik twee soorten cursussen: een introductie workshop en een verdiepende meerdaagse masterclass, beiden gericht op Pluktuinieren.

De workshop- en masterclass agenda voor 2020 wordt aangekondigd in de speciale nieuwsbrief. Wil je als eerste op de hoogte zijn? Schrijf je in via deze link.

Workshop Pluktuinieren

Wil je klaargestoomd worden om aan de slag te gaan met een bloemenborder waar je zelf uit kunt plukken? Dan is de workshop Pluktuinieren perfect. In een uurtje theorie geef ik je tools om met een vijfstappenplan aan het werk te gaan in je eigen tuin. Ik houd het simpel, want het is belangrijker dat je gemotiveerd weg gaat dan dat je alle begrippen kent. Na de theorie gaan we de pluktuin in en mag je naar hartelust plukken. Theorie + inspiratie = wat mij betreft een hele goede formule.

locatie: nog bekend te maken, omgeving Woudenberg

zaterdagochtend

10 - 12 uur

incl. plukboeket en workshopboekje

45 euro

Masterclass Pluktuinieren

Voor de echte liefhebber die heel graag een toptuinierder wil worden: de masterclass Pluktuinieren in vier zaterdagen. We gaan heel uitgebreid in op bodem, voeding, plantensoorten, onderhoud, kweken en plukken. We hebben meer tijd om praktisch aan de slag te gaan, dus het is niet enkel theorie. Zo leer je bijvoorbeeld zaaien in kweekbakjes met verschillende materialen. Je ontvangt ook een speciaal lesboek, door mij gemaakt, waarin alle stof behandeld wordt.

locatie: nog bekend te maken, omgeving Woudenberg

4 x zaterdagochtend

9.30 - 12 uur

incl. lesboek, aantekeningen en elke lesdag een plukboeket

245 euro (in 1, 2 of 4 termijnen te betalen)