Style

Een tuin hoort elk seizoen boordevol leven te zitten -- dat is waarom ik me focus op de planten, en niet in de eerste plaats op de vaste elementen. Elke maand moet een verrassing zijn. Met de start van de lente begint het seizoen met het bloeien van de voorjaarsbollen, gevolgd door zomerse perennials, waar de herfst wordt afgerond met dahlia's en anemone en asters. Maar wees niet bang, want ook in de late herfst en de winter is er genoeg te beleven. 

Ik heb me toegelegd op het ontwerpen van beplantingsplannen voor borders vol plukbloemen. Mijn dagelijks geluk zit in het zien groeien van mijn lievelingsbloemen, en ze kunnen plukken op het juiste moment om er binnen verder van te genieten. Met mijn selectie van meerjarige planten creëer ik een tuin die zowel binnen als buiten mooi is. Een border is eigenlijk een bloemenwinkel -- alle bloemen vormen samen een boeket, of je ze nu wel of niet plukt. 

Mijn stijl is modern Engels. Ik ontdek nog steeds wat ik nu écht mooi vind, maar ik kom altijd terug bij luchtige planten in zachte kleuren, met her en der een opvallende bloem in violetpaars. De enige kleur die ik nog nooit gebruikt heb is rood, en ook felblauw of geel kan me niet echt bekoren (maar een oker- of mosterdgeel is dan wel weer favoriet). Een tuin is er voor je rust, dus zoek ik altijd naar harmonie in een border. Niet te lief, niet te wild - ergens precies daar tussenin.

'Plant a garden like

you will live forever.'

- William Kent

The White Garden door Ineke Greve -- met witte papaver orientale, witte Iris en bloeiende grassen. 

Canvas

Hoe groot je (privé)tuin ook is: er moet een overvloed aan planten, bloemen en grassen zijn. Vaste elementen vormen de basis van het canvas, dus ik neem graag natuurlijke materialen mee in het ontwerp voor meer textuur. Denk daarbij aan oude stenen, (gestuukt) beton, doorleefd hout, staal, steen en bestrating. 

Mijn ontwerpen zetten je wel aan het werk. Niet teveel, tenzij je dat graag wilt, maar ze moedigen je aan om de tuin in te gaan. Een onderhoudsvrije tuin bestaat niet, maar je zult al snel merken dat je dat diep van binnen ook niet wilt.

Inspiratie

Ik vind mijn inspiratie het werk van ontwerpers zoals Tom Stuart-Smith, Piet Oudolf, Ton ter Linden, en Ineke Greve, maar ook de head gardeners van grote tuinen zoals Chatsworth en Levens Hall in de UK.

 Je kunt veel van mijn favoriete vaste planten vinden op mijn Pinterest

 Op zoek naar iemand die je tuin transformeert? Ik ben heel graag die persoon. Neem hier contact met me op

© 2019 design by Judith van Lent.

Portraits by Hanke Arkenbout. Photography by Studio May & June unless stated otherwise.

  • Instagram - White Circle
  • White LinkedIn Icon
  • Pinterest - White Circle