A garden should be full of life, through every season.

Services

Een tuin laten ontwerpen en aanleggen is een prachtige investering. De ontwerper vinden die precies de stijl begrijpt die jij zo mooi vindt -- dat maakt het nog tien keer beter. Ik maak niet alleen een ontwerp voor je waar je tuin groter, mooier en de ruimte efficiënter van wordt, maar ik ga vooral ook aan de slag met een beplantingsplan dat het spannend en verrassend maakt. Ik hou van luchtige tuinen waar het draait om de levende materialen. De vormen en materialen zijn de basis, maar met vaste planten, bollen en een- of tweejarigen wordt het pas écht leuk.

Wat ik voor je kan doen? Ik maak graag een compleet ontwerp voor je, maar je kunt mijn hulp ook inroepen als je advies nodig hebt om de puntjes op de i te zetten, of wanneer je een beplantingsplan wilt hebben voor een bestaand ontwerp of border. 

De kosten van een ontwerp baseer ik op de omvang van de tuin. Het gaat vrijwel altijd om een all-in prijs. Hiervoor ontvang je een heel compleet eindproduct, inclusief volledig beplantingsplan, onderhoudsadviezen en shoppinglist. Een offerte voor een ontwerp maak ik graag na een belletje om wat meer te bespreken.

Meer weten? Download hier mijn PROJECT GUIDE, waarin ik je alles vertel over wie ik ben, wat ik doe, en hoe een traject verloopt.

 Tuinontwerp 

met tekening, beplantingsplan en shoppinglist

 Beplantingsplan 

voor bestaande tuinen of borders, compleet plan met beschrijving, tekening en inkooplijst 

 over pluktuinieren, voor de beginner en de echte liefhebber

 een paar uur van mijn tijd om alles te vragen wat je wil, ook online!

 Consultancy 

Het is een duur woord, maar consultancy is niets meer dan je mijn tijd en kennis geven zodat je zelf verder kunt werken aan je eigen tuin of buitenruimte. Het is goedkoper dan een heel ontwerp, en dus goed geschikt voor mensen met een kleiner budget (maar die wél de wil en zin hebben om zelf de rest uit te werken), of voor wie het sowieso graag zelf wil doen en gewoon een zetje in de goede richting nodig heeft.

Consults doe ik zowel live als via Zoom of Facetime. Op locatie moet het binnen een uur rijden van Woudenberg zijn (er zijn reiskosten aan verbonden), maar elke andere uithoek van Nederland en België kan ik via de wondere wereld van het internet alsnog bereiken.

+ 105 euro incl. btw per uur, vanaf 2 uur

+ ruimte voor 4 consults per maand

+ voor iedereen die expertise nodig heeft om een start te maken, puntjes op de i te zetten, maar ook voor professionals met de wens een (pluk)tuin aan te leggen of uit te breiden
+ boek heel eenvoudig online een consult! na de boeking plannen we samen een datum.

Pinterest is een heerlijke tool om inspiratie op te doen. Bekijk @studiomayandjune om mijn stijl beter te leren kennen.

 Tuinontwerp 

Dit is wat ik het allerliefste doe: een tuin from scratch ontwerpen. Het canvas leeg maken en opnieuw beginnen, misschien met de elementen die we niet willen verliezen uit de oude tuin, maar altijd met een nieuwe, blanco blik op de ruimte. 

Na een kennismakingsgesprek en een rondje door je tuin sluit ik me op, samen met m'n boeken en botanische encyclopedieën, om tot een ontwerp te komen dat past als een goede jas. Een ontwerp dat een plek geeft aan je wensenlijstje, aan dingen waarvan je misschien niet eens wist dat je ze wenste, waarin de verhoudingen kloppen en de materialen goed gekozen zijn. In een moodboard zie je waar ik naartoe wil, en een tekening geeft een extra dimensie aan die visie. In een presentatie gaan we hierop door en mag je verbeteringen aangeven.

 

Na die correctieronde lever ik een definitief ontwerp aan, en werk ik verder aan een beplantingsplan. En dat laatste - dat is het leukste van de hele rit, want met planten komt alles tot leven. In een tekening zie je precies omschreven en uitgebeeld waar wat komt, wanneer het bloeit, waar je ze koopt, hoe je het verzorgt, of er gescheurd, gestekt of gerooid moet worden, en wat dat dan betekent.  Met dat plan en de tekening kun je een partij vragen om de uitvoering te doen. 

En weet je wat het beste is van dit hele verhaal? Ik doe het moeilijke denk- en puzzelwerk, en jij hoeft alleen maar ontzettend te genieten van het eindresultaat. Zie je het al voor je?

© 2019 design by Judith van Lent.

Portraits by Hanke Arkenbout. Photography by Studio May & June unless stated otherwise.

  • Instagram - White Circle
  • White LinkedIn Icon
  • Pinterest - White Circle