A garden should be full of life, through every season.

Services

Een tuin laten ontwerpen en aanleggen is een prachtige investering. De ontwerper vinden die precies de stijl begrijpt die jij zo mooi vindt -- dat maakt het nog tien keer beter. Ik maak niet alleen een ontwerp voor je waar je tuin groter, mooier en de ruimte efficiënter van wordt, maar ik ga vooral ook aan de slag met een beplantingsplan dat het spannend en verrassend maakt. Ik hou van luchtige tuinen waar het draait om de levende materialen. De vormen en materialen zijn de basis, maar met vaste planten, bollen en een- of tweejarigen wordt het pas écht leuk.

Wat ik voor je kan doen? Ik maak graag een compleet ontwerp voor je, maar je kunt mijn hulp ook inroepen als je advies nodig hebt om de puntjes op de i te zetten, of wanneer je een beplantingsplan wilt hebben voor een bestaand ontwerp of border. 

De kosten van een ontwerp baseer ik op de omvang van de tuin, maar dat ligt gemiddeld rond de duizend euro. Hiervoor ontvang je een heel compleet eindproduct, inclusief volledig beplantingsplan, onderhoudsadviezen en shoppinglist. Een offerte voor een ontwerp maak ik graag na een kennismaking.

Meer weten? Download hier mijn PROJECT GUIDE, waarin ik je alles vertel over wie ik ben, wat ik doe, en hoe dat in z'n werk gaat.

 Tuinontwerp 

met tekening, beplantingsplan en shoppinglist

 Beplantingsplan 

voor bestaande tuinen of borders, compleet plan met beschrijving, tekening en inkooplijst 

 Consults 

adviesconsults bij jou thuis, vanaf 300 euro

Schermafbeelding%202019-09-17%20om%2011.

 over pluktuinieren, voor de beginner en de echte liefhebber

Tuinontwerp

Dit is wat ik het allerliefste doe: een tuin from scratch ontwerpen. Het canvas leeg maken en opnieuw beginnen, misschien met de elementen die we niet willen verliezen uit de oude tuin, maar altijd met een nieuwe, blanco blik op de ruimte. 

Na een kennismakingsgesprek en een rondje door je tuin sluit ik me op, samen met m'n boeken en botanische encyclopedieën, om tot een ontwerp te komen dat past als een goede jas. Een ontwerp dat een plek geeft aan je wensenlijstje, aan dingen waarvan je misschien niet eens wisten dat je ze wenste, waarin de verhoudingen kloppen en de materialen goed gekozen zijn. In een moodboard zie je waar ik naartoe wil, en een tekening geeft een extra dimensie aan die visie. In een presentatie gaan we hierop door en mag je verbeteringen aangeven.

 

Na die correctieronde lever ik een definitief ontwerp aan, samen met een beplantingsplan. En dat laatste - dat is het leukste van de hele rit, want met planten komt alles tot leven. In een document zie je precies omschreven en uitgebeeld waar wat komt, wanneer het bloeit, waar je ze koopt, hoe je het verzorgt, of er gescheurd, gestekt of gerooid moet worden, en wat dat dan betekent.  

 

Met dat plan en de tekening kun je een partij vragen om de uitvoering te doen. Dat kan ik begeleiden, maar ik kom hoe dan ook een keer langs tijdens de aanleg om de voortgang te bekijken, want de tuin is ook een beetje mijn kindje geworden.

En weet je wat het beste is van dit hele verhaal? Ik doe het moeilijke denk- en puzzelwerk, en jij hoeft alleen maar ongelofelijk te genieten van het eindresultaat. Zie je het al voor je?

Pinterest is een heerlijke tool om inspiratie op te doen. Bekijk @studiomayandjune om mijn stijl beter te leren kennen.

© 2019 design by Judith van Lent. Proudly created with Wix.com. 

Photography by Studio May & June unless stated otherwise.

  • Instagram - White Circle
  • White LinkedIn Icon
  • Pinterest - White Circle