'We zijn je heel dankbaar voor je tijd en moeite. En voor je ideeën en creativiteit natuurlijk.'

- Stijn en Fleur

 PROGRESS 

 BEFORE 

Stijn en Fleur hebben een waanzinnig mooi vrijstaand huis gebouwd, in een dorp vlakbij Den Bosch. En mind you, Stijn is architect en heeft het tot op de millimeter zelf ontworpen. De tuin stond al, ook van Stijn's hand. Maar die beplanting! Er lag nog een voortuin van 15 bij 5 meter te wachten op nieuwe bewoners, plus een lange border van 25 meter aan de achterkant. Aan mij de taak om daar een uitdagend en vernieuwend plan voor te bedenken.

 PROJECT   HAARSTEEG 

 WENSEN 

Een grote voortuin als deze mag ik zelden volledig beplanten, dus daar was ik al heel content over. Een grote meerstammige Amelanchier lamarckii (Krentenboom) aan de linkerkant moet het focal point worden voor de toekomst. Een traaggroeiende boom, maar met 3,5 meter is deze nu al een plaatje.

Aan de linkerkant staan hogere grassen zoals Calamagrostis en Panicum, vrij transparant allemaal. Enerzijds wat privacy, anderzijds geen dichte muur van planten. Richting rechts wordt het langzaam wat lager zodat het zicht op de bijzondere kozijnen en de schaduwwerking op de muur niet verloren gaat achter de planten. Er staat onder andere Luzula nivea (Veldbies), Sanguisorba officinalis 'Red Thunder', Echinacea paradoxa, vroegbloeier Aquilegia 'Green Apples' en laatbloeier Anemone 'Serenade'.

In de achtertuin worden in het najaar honderden tulpen gepoot zodat er in de volgende lente een grote bloemenwinkel ontstaat, waarna de vaste planten het weer mogen overnemen. Eén van mijn persoonlijke favorieten staat er ook: Veronicastrum 'Adoration'.

 PLAN 

Benieuwd naar wat ik kan betekenen voor jouw tuin of buitenruimte? Kijk hier voor mijn PROJECT GUIDE of stuur een bericht.

© 2019 design by Judith van Lent.

Portraits by Hanke Arkenbout. Photography by Studio May & June unless stated otherwise.

  • Instagram - White Circle
  • White LinkedIn Icon
  • Pinterest - White Circle