About 

Ik ben een tuinontwerper die werkt vanuit het hart van Nederland. Het is mijn passie om moderne Engelse tuinen en landschappen te creëren waar mensen de natuur kunnen ervaren door kleur en textuur. 

Ik groeide op met een vader die eindeloos tekeningen maakte van andermans tuinen - en ze vervolgens tot leven bracht. Als ontwerper en hovenier leerde hij me alles over planten en grond, regen en zon.

Mijn eerste bijbaantje was in het nabij gelegen tuincentrum (dankzij mijn vader), waar ik tijdens de hete zomers planten voorzag van voeding en water.

Op mijn zestiende begon ik met werken bij een plaatselijke bloemist. Ik leerde alles over snijbloemen en kleuren en combinaties. Ik zag hoe je deze bloemen tot een kunstwerk kon vormen in een vaas. Ik werd verliefd op dahlia's en rozen. Ik leerde de wijze les dat er altijd bloemen in huis moeten zijn. 

In mijn jeugd bezochten we elk jaar onze familie in Engeland. Ik denk dat ik in het verkeerde land ben geboren - Engeland heeft een speciaal plekje in mijn hart, en haar tuinen nog meer. 

Judith van Lent

'Voor mij staat natuur gelijk aan emotie.'

In mijn carrière als ondernemer ben ik fotograaf, schrijver, eventplanner en marketeer geweest, maar de natuur was mijn eerste liefde. Het ontwerpen van tuinen is een 'skill close to my heart'. Wat mij betreft is een tuin ook een bloemenwinkel. Het liefst pluk ik alles wat ook maar enigszins overleeft in een vaas. Dat is dubbel genieten!

Voor mij staat natuur gelijk aan emotie. Ik kan geraakt worden door een goed ontworpen, maar ook een niet ontworpen, tuin of park. Ik breng dat ook heel graag naar jouw buitenruimte. Geef de natuur de kans om los te gaan, ongeacht de grootte van je tuin. Haal er wat kippen bij en kweek je eigen groente. Leer over het leven door flora en fauna. 

Het liefst zou ik zien dat iedereen een bloemenzee maakt van hun achtertuin, maar ik realiseer me ook dat de drempel soms hoog voelt. Daarom is het mijn missie om mensen te helpen om meer te leren over tuinieren. 

© 2019 design by Judith van Lent.

Portraits by Hanke Arkenbout. Photography by Studio May & June unless stated otherwise.

  • Instagram - White Circle
  • White LinkedIn Icon
  • Pinterest - White Circle